Vacature voor een sectormanager vrije tijd (m/v) : het stadsbestuur heeft een voltijdse, contractuele functie vacant voor een sectormanager vrije tijd in het niveau A en legt een wervingsreserve aan van 2 jaar. Solliciteren kan tot 11 mei 2017.

Als sectormanager vrije tijd bent u de stuwende kracht die de afdeling sport, jeugd & internationale samenwerking, de diensten cultuur, toerisme, stadsarchief en de bibliotheek en de stedelijke kunstacademies tot één goed samenwerkend geheel kneedt. Als lid van het managementteam geeft u mee vorm aan de hele stadsorganisatie. Bijzonderheden over deze functie, de aanwervingsvoorwaarden en de selectieprocedure vindt u op www.herentals.be/vacatures.

Ciné Horizon in Herentals

Op vrijdag 16 juni om 21 uur kunt u een vertoning van de Palestijnse film The Idol bijwonen in de schuur van boerderij De Kijfelaar in Noorderwijk. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Mohammed Assaf. Deze Palestijnse zanger uit de Gazastrook zag in 2013 zijn droom werkelijkheid worden toen hij de talentenjacht Arab Idol won met het lied El keffiyeh, dat wordt beschouwd als het officieuze Palestijnse volkslied.

De vertoning maakt deel uit van Ciné Horizon, een project van de provincie Antwerpen en MOOOV dat gemeenten de kans geeft om films uit de hele wereld te vertonen aan hun inwoners. De stad en de derdewereldraad brengen dit jaar vier van deze films naar Herentals. Voor deze tweede film in de reeks krijgen ze de medewerking van het 11.11.11-comité van Noorderwijk.

Viering Vlaamse feestdag

Op dinsdag 11 juli organiseren de Herentalse cultuurraad en de stad een viering voor het feest van de Vlaamse Gemeenschap. De viering vindt plaats in de Lakenhal en start om 20 uur. Op het programma staat een feestrede van Frank Judo met als titel 'Vlaanderen in de Nederlandstalige ruimte'. Verder is er een muzikaal optreden van Herentalsenaar Bert Geraerts en een samenzang onder leiding van Dirk De Vos. De 11 juliviering wordt afgesloten met een receptie, aangeboden door het stadsbestuur. Iedereen is welkom. De toegang is gratis.

Herdenking Tweede Wereldoorlog in Herentals

De Vaderlandslievende Verenigingen van Herentals organiseren op zaterdag 26 augustus een herdenkingdag rond de Tweede Wereldoorlog. Op 25 augustus 1942 stortte een Brits gevechtsvliegtuig neer in Morkhoven. Vier van de zeven bemanningsleden kwamen daarbij om het leven. Zij liggen begraven op de begraafplaats in Morkhoven. Niet alleen deze crash maar ook een aantal andere gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog worden herdacht.

De herdenking start om 10 uur met een show van militaire voertuigen op de Grote Markt. Om 10.30 uur biedt het stadsbestuur een receptie aan in de Lakenhal.

In de namiddag is er een rondrit met de stadsbus langs enkele betekenisvolle locaties in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Zo wordt er In het Besloten Hof in de Nonnenstraat een monument onthuld ter nagedachtenis van de weeskinderen die daar omgekomen zijn bij een granaatinslag in 1944. Verder zijn er ook kransneerleggingen in de De Ghellincklaan, in Berteneinde en op de begraafplaats van Morkhoven. Om 16.30 uur is er een korte plechtigheid in de kerk van Morkhoven waarna de herdenking wordt afgesloten met een receptie in de parochiezaal.

De herdenking is een organisatie van de Vaderlandslievende Verenigingen in samenwerking met verschillende Herentalse fanfares en zangkoren, de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst, de militaire old timer club Spearhead , golfclub Witbos en het stadsbestuur.

Nieuwe speeltoestellen voor het Hummeltjeshof

In de tuin van het Hummeltjeshof komen nieuwe speeltoestellen. De stad laat ook de speelheuvel opnieuw aanleggen en bekleden met kunstgras. Het college van burgemeester en schepenen gunt deze opdracht aan Eibe Benelux uit Geel voor de prijs van 11.567,24 euro.